Je bekijkt nu Vluchtladders voor je balkon, een goed idee?

Vluchtladders voor je balkon, een goed idee?

Wanneer er brand ontstaat is het belangrijk dat je door middel van een veilige vluchtroute kunt ontsnappen uit je woning of appartement. Wij bieden speciale vluchtladders aan waarmee je op een veilige manier vanaf je balkon kunt ontsnappen met een vluchtladder.

Vele appartementen beschikken over een balkon, vandaar dat dit artikel met name gericht is op vluchtladders voor balkons bij appartementen. Heb je geen balkon? Overweeg dan één van onze ALU-brandladders.

Wat is een vluchtladder?

Een vluchtladder is een brandladder die bestaat uit een vast geheel of een brandladder die op een compacte manier is opgevouwen. In geval van nood kun je zo’n vluchtladder uit het raam of over de balkonrand hangen zodat je op een veilige manier de brand kunt ontvluchten. En zo veilig aan de grond komt te staan.

Vluchtladders zijn gemaakt van lichtgewicht materiaal zodat deze gemakkelijk te gebruiken zijn. Onze vluchtladders zijn verkrijgbaar in lengtes die variëren van 5 tot 20 meter.

Vluchtladder voor een balkon, een goed idee?

Een vluchtladder voor op je balkon is naar onze mening een goed idee. Dit omdat het belangrijk is dat je op een veilige manier je appartement kunt ontvluchten op het moment dat er brand is ontstaan in je appartement.

Het is belangrijk om te kiezen voor een vluchtladder die aan je balkon gehaakt kan worden. Dit aangezien veel vluchtladders bedoeld zijn voor ramen. Tevens moet je er rekening mee houden dat de vluchtladder lang genoeg is om veilig de grond te kunnen bereiken. Bij onze product omschrijving staat precies voor welke lengte, welke ladder je nodig hebt.

Is een vluchtladder ook geschikt voor een balkon?

Ieder jaar zijn er weer slachtoffers te betreuren bij woningbranden.

Ook in je appartement kan brand uitbreken, waardoor het niet mogelijk is om op een veilige manier de centrale vluchtladders te gebruiken. In ieder appartementencomplex moeten immers centrale vluchtladders beschikbaar zijn. Om deze reden is het raadzaam om een eigen vluchtladder aan te schaffen op het moment dat je in een appartement woont. Wanneer er brand uitbreekt telt namelijk iedere seconde.

Zorg voor een opstapje

Een ander punt om rekening mee te houden, is om te zorgen voor een opstapje. Een vluchtladder hang je aan de buitenkant van de balustrade en een balustrade heeft al snel een hoogte van 1 meter of meer.  

Niet voor iedereen is het mogelijk om zonder hulpmiddelen over de balustrade te klimmen. Het is dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat je een opstapje of iets dergelijks binnen handbereik hebt zodat je over de balustrade heen kan klimmen.

Wat is de beste vluchtladder voor een balkon?

De beste vluchtladder voor een balkon is afhankelijk van de hoogte van het balkon. Vluchtladders zijn gemakkelijk te bestellen via onze website.

Kort samengevat

Met een vluchtladder wordt het mogelijk om je balkon te verlaten in geval van nood. Een vluchtladder voor een balkon is dus een goed idee. Wanneer je op zoek bent naar een vluchtladder die je aan de balustrade van je balkon kunt hangen, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een vluchtladder die lang genoeg is om veilig de grond te bereiken.