Opgericht in 2021

Brandvluchtladder.nl is ontstaan in mei 2021 en wordt geleid door Daan Leijten en Robert-Jan van Tuijn. Brandvluchtladder.nl houd zich bezig met het online aanbieden van brandvluchtladders. Deze ladders worden gebruikt ingeval van nood. Bijvoorbeeld als er brand is ontstaan in een ruimte of een andere situatie zich voordoet waardoor u moet vluchten. We bieden diverse modellen aan in verschillende maten. Brandvluchtladder.nl houdt de trends zorgvuldig in de gaten. Zodat iedereen thuis is voorzien van het juiste materiaal om te vluchten in geval van nood.

Veilig vluchten bij brand

Veilig vluchten is van levensbelang als er brand uitbreekt in uw woning, studentenhuis of kantoor. Op het moment dat er brand uitbreekt, is tijd een belangrijke factor. U en uw gezin dienen dan zo snel mogelijk het pand te verlaten. Wanneer de standaard vluchtroute dan niet te gebruiken is kunt u gebruik maken van een brandvluchtladder. Het is raadzaam om er zorg voor te dragen dat op iedere verdieping een brandvluchtladder voorhanden is. Op het moment dat er brand uitbreekt in uw pand of huis kan een brandvluchtladder uw leven redden. Brandvluchtladders zijn snel en eenvoudig te bevestigen en uit te rollen doordat de brandladders licht in gewicht zijn en makkelijk hanteerbaar. Onze aluminium brandvluchtladder is daarnaast voorzien van stabiliteit en afstandhouders waardoor u de ladder snel en eenvoudig kunt bevestigen aan uw vensterbank of raamkozijn.

Vluchtladders: Wat leveren wij?

De door ons geleverde brandvluchtladders zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, geschikt voor de eerste t/m de zevende etage. De vluchtladder van vijf meter is geschikt om te kunnen vluchten vanaf de eerste tot en met tweede etage van een pand of woning. De brandvluchtladder van tien meter is geschikt om te kunnen vluchten vanaf de derde tot en met de vierde etage van een pand of woning. Brandvluchtladders met een lengte van 20 meter zijn geschikt om te kunnen vluchten vanaf de vijfde tot en met zevende etage van een pand of woning. De brandvluchtladders hebben een draagvermogen tot 450 kg, zo kunt u met twee personen tegelijk vluchten.

Veilig naar buiten vluchten

Brand in huis zorgt voor paniek en terecht, want een brand kan snel om zich heen slaan en uiteindelijk levens op het spel zetten. In een brandend huis kan het voorkomen dat  de weg naar buiten is geblokkeerd. In dat geval kunnen op de eerste verdieping of hoger ramen worden geopend, maar een vlucht via het dak is niet altijd mogelijk. Ook uit het raam springen is niet een veilige manier om te vluchten, maar in extreme situaties wordt dat wel gedaan uit pure paniek. Als er een brandvluchtladder aanwezig zou zijn in de woning, zou deze meteen gebruikt kunnen worden om op een veilige manier een heenkomen te zoeken. De investering in een brandvluchtladder is elk mensenleven meer dan waard.

Veilig vluchten via vluchtladder

Het huis staat in brand, vluchten binnendoor kan niet meer en er zijn ook geen mogelijkheden om via een dakraam weg te komen. De brandweer is gealarmeerd, maar is er nog niet. In dat geval biedt de brandvluchtladder de enige veilige weg naar buiten en kunnen er mensenlevens gered worden. Net als dat de aanwezigheid van rookmelders in woningen al gemeengoed is geworden, zou dat ook van toepassing moeten zijn op brandvluchtladders. Zeker in woningen of panden met studentenkamers waar het niet mogelijk is om op een andere wijze via het raam, balkon of dak de woning op een veilige manier te ontvluchten. Een eenmalige investering in een brandvluchtladder kan meerdere levens redden.